Кінезіотейпінг – новий метод лікування травм та їх наслідків.

Що таке кінезіотейпінг? Кінезіологічний тейпінг – це новий спосіб терапії деяких проблем кістково-м’язового апарату за допомогою оригінальних пластирів. Методика кінезіотейпування порівняно молода. Вона розроблена японським лікарем – Kenzo Kase в кінці 20 століття. Тейпування активно застосовується спортивними лікарями вже два десятиліття (після Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі), але в нашій країні ця технологія стала поширюватися недавно.

Наша клініка взяла на озброєння сучасну методику, яка проста в застосуванні, абсолютно безболісна, але в той же час дає хороший ефект, особливо в поєднанні з іншими методами лікування.

 Тейпування показане при наступних проблемах:

забої м’яких тканини різної локалізації;

розтяг м’язів;

часткові пошкодження зв’язок;

епікондиліт;

спортивні травми;

зменшення гематом і набряків;

біль в попереку і набряки ніг у вагітних;

біль в хребті;

лімфостаз;

суглобові болі.

Що таке тейп?

Тейп – це еластична стрічка, яка може розтягуватися на чверть своєї довжини. Вона може бути різного кольору. Насправді – це бавовняний пластир, який з одного боку покритий оригінальним клейким складом. Склад тейпу гіпоалергенний, та активізується при контакті з теплою шкірою. Матеріал дихаючий, тому стрічку можна залишати на шкірі до 14 днів. Пацієнту вона не справляє незручностей, тому він може жити повноцінним життям. Тейп після зволоження швидко сохне, що дозволяє людині приймати душ і ванну, займатися водними видами спорту. За еластичності, по своїй товщині тейп наближений до людської шкіри, тому особливо популярний в косметології, так як тейпінг володіє деяким ефектом ліфтингу.

 

 

Який ефект від тейпінгу?

При тейпінгу немає жорсткої фіксації суглоба (як при застосуванні еластичних бинтів, або гіпсових та полімерних пов’язок) і немає обмеження руху. У деяких ситуаціях необхідний саме м’який стабілізуючий результат. Коригувальні техніки показують наступний результат їх застосування.

Протизапальний.
Лімфодренажний.
Знеболюючий.
Розслабляючий (по відношенню до м’язів)
Стабілізуючий (по відношенню до суглоба)
Але найбільш виражений знеболюючий ефект, звичайно, в тому випадку, якщо техніка накладення є правильною.

Як довго триває ефект після тейпування?

Клінічні дані показали, що найкращий результат спостерігається відразу після накладення тейпу. Він тримається до п’яти діб. Весь цей час пластир можна не знімати.

Показання до застосування тейпів.

Історично спочатку тейпінг застосовувався у спортсменів під час змагань, при підвищеному навантаженні для корекції біомеханіки.

Відмінний ефект дає тейпування під час реабілітації після травмування або хірургічного втручання.

Протипокази до тейпування.

Протипоказів до тейпінгу дуже мало. Лікарі не рекомендують застосовувати тейпи літнім людям з чутливою шкірою, з дерматологічними проявами, з алергією на клейку речовину. У будь-якому випадку перед використанням тейпа треба проконсультуватися з лікарем.

Переваги кінезіотейпінгу:

  1. Простота використання.
  2. Збереження повної рухливості і ведення активного способу життя.
  3. Використання цілодобово протягом 5 днів.
  4. Відмінне поєднання з іншими методами лікування.
  5. Мінімум протипоказань.

Консультація за попереднім записом по телефону 0974777511 допоможе Вам вирішити питання про можливість застосування методу кінезіотейпування в кожному конкретному випадку. Лікар відповість на всі Ваші запитання і  правильно накладе тейп, щоб ефект був максимально позитивним. У нашій клініці застосовуються тільки сертифіковані якісні тейпи від провідного європейського виробника, які абсолютно безпечні і не подразнюють шкіру пацієнта.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *